0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Pollenkoll?

Pollenkoll?

Pollenkoll

Visste du att en av fem svenskar lider av allergier med besvär i luftvägar och ögon och att hälften orsakas av gräspollen? Pollensäsongen pågår med pollen från tidig vår till sen höst.
Pollensäsongen kan i Sverige delas i tre perioder: vår med blommande lövträd, sommar med gräspollen och sensommar/hösten med gråbo.

Har du pollenkoll?

Om du lider av pollenallergi är ett steg att veta vilken pollentyp som du är allergisk mot. Det andra är att ta reda på när det är högsäsong för denna pollensort och undvika dem i största mån. Det finns numera hemsidor och appar som är specialiserade på denna typ av information så att du lätt kan ta del av pollenhalterna i ditt närområde.

Vilken typ av hjälpmedel eller medicin använder du under pollensäsongen?

Det finns olika typer av pollenallergitester på nätet som undrar om du har en tillräcklig behandling för din pollenallergi. Svarsalternativen brukar vara kortisoninjektion, antihistamintabletter, kortisontabletter, nässpray, ögondroppar eller luftrenare. Det sista alternativet luftrenare, visar att det är ett suveränt hjälpmedel mot pollenallergi, det kan lindra dina besvär kanske till den grad att du kan minska eller helt utesluta antihistamintabletter. Det finns luftrenare idag som är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet. Svalanmärkningen är en guide för dig som köpare/konsument, till att välja produkter som är testade och bra ur allergisynpunkt. Så varför inte testa en?

Många besväras av pollenallergi

Med rätt behandling av din pollenallergi kan du mildra eller till och med bli av med symptomen oberoende av om du lider av svår, måttlig eller mild pollenallergi. Att gå en hel pollensäsong utan att behandla symptomen kan påverka dig mycket negativt med trötthet, koncentrationssvårigheter och ingen vilja att vistas utomhus under vår vackraste säsong! En obehandlad allergi kan till och med leda till astma.

Några tips inför pollensäsongen

  • Skaffa dig pollenkoll
  • Behandla allergin
  • Investera i en luftrenare
  • Stäng alla dörrar och fönster (iallafall under dagtid)
  • Duscha och tvätta håret efter du varit utomhus
  • Vädra inga sängkläder utomhus
  • Torka tvätten inomhus

Luftrenare som är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

På e-klok.se hittar du luftrenare från Coway och just nu har vi kampanj (gäller under april 2018). Ange rabattkoden Vårstäda och få 200 kronor i rabatt när du köper valfri luftrenare från Coway med ett extra filterset. Vi har även 10 procent på filterset under april.

Här hittar du Coways luftrenare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.