0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solpaneler

Solpaneler

Solpaneler

Solpaneler

Att göra en investering i solpaneler och sedan producera ren el kommer vara positivt både för miljön och för din ekonomi. Hur snabbt dina solpaneler kommer att avbetalas beror såklart på storleken på anläggningen, men räkna med mellan sex till tolv år. När du använder solenergi får du en lägre elkostnad samtidigt som du gör dig mindre beroende av ditt elbolag. Du minskar dina elkostnader och parallellt kan du tjäna pengar, det överskottet du producerar kan säljas tillbaka till elbolaget. Under natten produceras ingen el via solpanelerna utan den energin köper du av ditt elbolag. En enkel uträkning brukar visa att elen du säljer är ofta samma mängd som du köper, det blir ett nollsummespel. Lagring av el är tyvärr fortfarande en utmaning.

Ditt elbolag läser av din elmätare via en fjärravläsare och det sker automatiskt och de tar ansvar för utbetalningen av elen som du säljer. Det gör dig till en elproducent och du är med och bidrar till ren el på elmarknaden, det är ett smart miljöval.

En installation av solpaneler går relativt snabbt, ungefär en veckas arbete på en vanlig villa. Din elproduktion startar så fort allt på plats. Hur mycket el som produceras är beroende på storleken på din anläggning. Många som investerar i solcellspaneler ställer sig frågan hur stor anläggning som behövs, det generella svaret är takets storlek, om det finns några begränsningar, pengarna som man är villig att investera samt i relation till sin egen elkonsumtion.

Investeringsstöd solceller

Det finns två olika vägar att gå när det gäller stöd för installation av solceller. Från och med den 1 januari 2018 är solcellsbidraget eller investeringsstödet ändrat till 30 procent för alla, tidigare var det 20 procent för privatpersoner och 30 procent för företag.

Det andra alternativet är ROT-avdrag, det gäller enligt skatteverkets regler på 30 procent. Du kan alltså inte få både investeringsstöd och ROT-avdrag.

Läs mer om och beställ hos e-klok.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.