0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Dyson

Dyson

Dyson Pure Hot mindre
Dyson Pure Hot + Cool Link HP02

Vad gör Dyson luftrenare så speciella?

Dyson är ju förstås kända för att göra välbyggda maskiner, med en prislapp av storleken större. Så vi har valt att ta en närmre titt på Dyson Pure hot + Cool Link HP02 och frågat oss själva: Vad är det som gör Dyson luftrenare så speciella, egentligen?

Just den här modellen, HP02, är inte bara en luftrenare, och som vanligt med Dyson så får man mycket för pengarna, trots att det är mycket pengar. Den är en 3-i-1, luftfuktare, värmefläkt, och kylfläkt – och den gör ett förvånansvärt bra jobb på alla delar. Visst, du kommer inte att känna dig totalt nedkyld på en 30 graders sommardag, eller värma upp dig under väldigt kalla omständigheter, men du får ändå värde för pengarna, och du får en behagligare miljö hemma. För att inte ens nämna hur ren din luft blir, och hur enkelt det är att använda luftrenaren med den medföljande appen och fjärrkontrollen.

Fördelarna med luftrenare från Dyson

Denna Dyson luftrenare kommer med en väldigt välfungerande app, och om du har småbarn kan det vara väldigt behagligt att ställa in temperaturen i rummet utan att behöva gå in och känna efter själv, och riskera att väcka ditt barn. Du kan jämföra hur ren luften är inomhus jämfört med utomhus, och självklart ser du kompletta grafer och statistik över kvaliteten på din luft i alla rum i ditt hem. Det här är absolut inte en självklarhet för de luftrenare som finns idag på marknaden, vissa är till och med helt manuella. För övrigt har Dyson Pure Hot + Cool Link HP02 en magnet högst upp, där du kan fästa den väldigt genomtänkta fjärrkontrollen så att du inte tappar bort den. Men självklart är det viktigaste: hur bra renar den luften? Och svaret är: väldigt bra. Matos försvinner nästan omedelbart, och den är självklart effektiv mot alla sorters lukter. Den tar bort 99,95% av alla partiklar i luften som anses miljöfarliga, med en precision på så smått som 0,1 mikrometer. Är någon sjuk där hemma så är det en betydligt mindre chans för smitta om ni har denna luftrenare hemma, och bara det är ju ett otroligt starkt argument att skaffa en sån här, speciellt vintertid. Och just vintertid kan det ju också vara skönt att den värmer upp luften, och detta kan vara ett väldigt bra komplement till ditt vanliga värmesystem, om det redan värmer väl vintertid. Du kan välja att sprida luften över hela rummet, och då roterar luftrenaren, eller att låta den koncentrera på en speciell punkt. Detsamma gäller förstås när det gäller kallluften, då den även kan kyla ner sommartid, vilket är otroligt skönt. Den sänker dock inte lufttemperaturen, utan fungerar mer som en fläkt. Dessutom så får man ju lov att säga att designmässigt så är den fullkomligt superb. Vacker och kraftfull, den passar in vart som helst i huset.

Nackdelarna med en luftrenare från Dyson

Om du har en dammsugare från Dyson så vet du att dom har ett tvättbart filter och hur otroligt skönt det är. Tyvärr har på Dyson Pure Hot + Cool Link HP02 inte det, och man måste köpa nytt filter. Det största problemet är att man bara kan köpa filtret på ett ställe, och det är på Dysons hemsida, och att det kostar nästan 700kr.

Slutsats

Med en prislapp på runt 5000kr kan man ju bli lite avskräckt, men med tanke på vad denna maskin kan göra för din familj och över hur lång tid den kommer kunna göra det, är det en väldigt sund investering. Är någon i familjen dessutom pollenallergiker så är ju fördelarna extra betydelsefulla. Överlag har ingenjörerna på Dyson gjort ett exceptionellt jobb som vanligt, och har skapat en produkt som verkligen gör förändringar i folks hem.

 

Köp Dyson Pure Hot + Cool Link HP02 hos e-klok

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.