0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Pax ventilation

Pax ventilation

Vad är Pax Eos?

Idag tänkte vi gå igenom lite ventilation. Alla har ju sett dom vanliga hederliga ventilationssystemen som ser så här ut:

Pax Calima

Och dom flesta vet hur det fungerar. Luft kommer in genom ventiler och ut genom en fläkt i badrum eller kök (visserligen är bilden ovan en Pax Calima, vilket är en väldigt sofistikerad variant av detta).

Så, varför ska man skaffa ett ventilationssystem som ser ut så här istället?

Pax Eos

Och det enkla svaret är som det ofta är med energi och klimat-produkter: det sparar energi. Men hur gör den det?

Och det är här vi kommer till innovationen med Pax Ventilation. Ventilation har alltid varit förknippat med att helt enkelt få bra luft hemma, för att ha ett välmående hem både för fastigheten och människorna som bor där. Och självklart får du det med Pax Eos.

Men hur många har tänkt på att använda den varma luften som redan finns inne i ditt hem, och att använda den för att värma upp den nya, kalla luften som sugs in i ditt hem? Detta kallas FTX ventilation och Pax Eos använder hushållets redan uppvärmda luft för att värma uteluften till 18 grader innan den släpps in den i ditt hem. Den här sortens produkt kallas ett ventilationsaggregat, och har blivit väldigt populärt på sistone.

Du har säkert känt att det drar och känns kyligt vid ventiler och fönster ibland. Dom dagarna är nu över.

I och med att elpriserna bara blivit dyrare och dyrare, och att svenskar ständigt letar efter priseffektivare sätt att värma upp sina hem, så känns det ju onödigt att inte ta vara på den luft som man redan har betalat för att värma upp.

Så om du är ute efter att spara energi, är det här ett väldigt innovativt sätt att göra det på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.