0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Dyson fläktar: Fördelarna med bladlös kyla

Dyson fläktar: Fördelarna med bladlös kyla

Direkt när du ser en Dyson fläkt så ser du skillnaden från alla andra fläktar du någonsin har sett. Den har inga blad. Och det ser väldigt, väldigt modernt ut.

Men varför ska man ha en bladlös kalluftsfläkt?

Dyson påstår att dom skapade en bladlös fläkt för att motverka luftstötar. Vad dom menar med det är helt enkelt att med blad-fläktar så kan luftflödet kännas ojämnt, och att det ibland kommer lite starkare vindpustar, och ibland lite svagare.

Dyson ville skapa en fläkt med jämnare luftflöde, och som var enklare att rengöra. Trots att det var Toshiba som patenterade den bladlösa fläkt-teknologin först, redan på 80-talet, har det verkligen varit Dyson som definierat den och tagit den till marknaden.

Varför välja Dyson?

Frågan är densamma som gäller för alla Dyson-produkter. Är det värt priset? Dyson är inte kända för att vara billiga, så varför ska man betala mer?

Mycket ligger förstås i designen, och det går inte att förneka att det finns en hel del ”wow-känsla” i Dyson fläktarna. Dom ser otroliga ut.

Och dom kyler väl, det gör dom verkligen. Dom skapar ett bra och behagligt luftflöde, och dom har även en modell som heter Hot & Cool som dessutom värmer.

Dyson fläktarna har många inställningar, var av inga du kan ställa in manuellt på själva maskinen. Allt sköts genom fjärrkontrollen. Det ser väldigt stilrent ut utan knappar på fläkten, men om du ändå planerar på att sitta bredvid den så kanske det kan anses som lite onödigt.

Du kan vrida fläktarna upp och ner, så att dom kan stå antingen på bord eller golv, och så finns det en inställning som antingen skickar luften framåt, eller sprider den mot sidorna så att det täcker en större yta av rummet.

Fläktarna är smarta, snygga, och har bra prestanda.

Är dom värda priset? Det är subjektivt. Men du kommer med största sannolikhet inte behöva köpa en ny fläkt någon gång snart efter att du köpt en Dyson, då dom har bra byggkvalitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.