0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Pollen

Pollen

Experter varnar för värsta pollensäsongen på 45 år – då släpper Coway ny luftrenare

Förra sommaren i Sverige var förstås lite speciell…

Det blev otroligt varmt och alla effekterna av den värmen har vi tydligen inte ens fått känna ännu, säger Omni – som nu varnar att årets säsong kan bli den värsta pollensäsongen på 45 år.

Det här är antagligen inte något som sydkoreanska Coway hade i åtanke när dom skapade deras nya luftrenare Coway Classic 1018F, men vi kan väl inte mer än att tacka för den bra tajmingen.

Pollenallergi

Björk och rinnande näsor

Det finns flera anledningar till varför det kan bli ett långt sommarhalvår för dom med pollenallergi, och en av dom är att det var en måttlig pollensäsongen förra året.

Forskaren Åslög Dahl som jobbar på Institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborg universitet, säger i en prognos som P4 Göteborg först tog del av, att pollen från björken kan bli det största problemet i år.

Eftersom det var en så måttlig säsong förra året så tröttade björkarna helt enkelt inte ut sig, förklarar han. Han säger att björken kommer att påverka mest under mitten av april till början av maj.

Dock så kan de östra delarna av landet påverkas mindre, och Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm säger att det faktiskt kan bli en lugnare pollensäsong än förra året på ostkusten.

Coway Classic 1018F

Nu finns Coway Classic 1018F på e-klok.se, och den är fullt utrustad för att tackla denna utmaning. Om du har pollenallergi eller astma kan vi varmt rekommendera en sådan.

Som sin föregångare 1008CH, som blev utsedd som bäst i test av Testfakta år 2016, har den 3 filter för att förbättra inomhusluften. Den stora skillnaden är att mellanfiltret nu är ersatt med ett högeffektivt deodoriserande kolfilter i granulatform, som är extremt effektivt på att ta bort ovälkomna dofter.

Den är certifierad av ECARF (The European Centre for Allergy Research Foundation), och har en rad otroligt fiffiga funktioner som vi tror att ni kommer tycka om.

En av dom är night mode, som gör den otroligt bekväm att ha på under natten, den tiden du spenderar mest inomhus. Det är så viktigt att sova med ren luft om man är allergisk, så tänk på det.

Coway Classic har genomgått mängder av tester och i mitten av april får vi svaret om Coway Classic blir godkänd av Astma- och Allergiförbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.