0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Köpa fläkt – vad ska man välja?

Köpa fläkt – vad ska man välja?

Köpa fläkt för varma sommardagar

Nu när det är sommar och sol är det många som överväger att köpa fläkt, men vad ska man tänka på innan man handlar egentligen? Vad är viktigt att veta?

När du ska köpa fläkt måste man självklart tänka över vad för slags fläkt som passar ens behov. Är det ständigt i vardagsrummet som du sitter och svettas? Då kan en takfläkt vara något för dig, av den anledningen att dom helt enkelt är stora och kraftfulla, men då är förstås nackdelen att du inte flytta den.

Föredrar du att köpa en kalluftsfläkt som du kan flytta runt mellan rummen så kan en pelarfläkt eller golvfläkt vara av intresse. Det finns väldigt bra pelarfläktar med fjärrkontroll av till exempel Honeywell. Ett exempel på det är Honeywells HYF290E4, en fläkt som är kraftfull, snygg, och bekväm med fjärrkontroll.


Ska du köpa en fläkt som är något kraftfullare så kanske pelarfläkten Honeywell TurboForce HYF500E kan passa din smak.

Honeywell TurboForce HYF500E är ett kraftpaket och kan täcka lite större ytor så som ett vardagsrum. Den passar även bra för dom som ska behöver en fläkt till platser där flera människor brukar umgås samtidigt. Du kan faktiskt känna av fläkten om du står 12 meter ifrån den, så stark är den.


3-in-1 fläkt

Om du vill köpa fläkt som är mångsidig, så kan Honeywell HT 900 vara av intresse.

Honeywell HT 900 är mångsidig val av den anledningen att den kan användas både som en golvfläkt, en bordsfläkt, och den kan monteras på väggen. Det är en tyst och kraftfull fläkt som passar till det mesta.


Golvfläkt med stativ

Honeywell HSF1630E4 är ett perfekt val om du föredrar en golvfläkt med stativ. Dom är ett bra alternativ för dom som vill kunna ändra höjden på fläkten. Detta kan vara användbart om den till exempel behöver fläkta över vissa möbler, så som kanten på en soffa. Just denna modell har en justerbar höjd mellan 110-122cm. Utöver det är den dessutom oscillerande, du kan tilta den, och den är väldigt kraftfull. Den har ett luftflöde på hela 3498m3/h. Detta är ett bra alternativ när du ska köpa fläkt som passar i många olika rum.

Att köpa fläkt kan rädda sommaren

Att gå igenom en hel sommar utan att ha en fläkt kan leda till några olidliga månader och som vi lärde oss av sommaren 2018 kan dom faktiskt ta slut. Så ska du köpa en fläkt kan det vara en bra idé att göra innan eller i ett tidigt skede av sommaren.

Det positiva är ju förstås att det är oerhört enkelt att köpa en fläkt, och att det inte är en speciellt stor investering. Man får dock oerhört mycket för pengarna som tur är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.