0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Aircondition: 5 fördelar med att ha en

Aircondition: 5 fördelar med att ha en

Aircondition hemma eller på kontoret

Användningen av aircondition, även känt som AC, har blivit nästan obligatorisk i många hem och kontor. I själva verket finns det många människor som helt enkelt inte kan leva utan aircondition, och de behöver aircondition i sina rum, kontor, bil, biograf – nästan överallt.

Men varför behöver vi aircondition?

Här är några av fördelarna med att arbeta och leva i en luftkonditionerad miljö:

1) Människors effektivitet ökar: Det har konstaterats av forskning att människans arbetsförmåga ökar under komfortförhållandena som aircondition skapar. Om rumstemperaturen är mycket hög så frigörs inte all värme från kroppen och personen känner sig obekväm, vilket orsakar irritation och brist på koncentration. Personer tenderar också att snabbt bli trötta vid varma temperaturer. Med den komfort som skapas av aircondition känner personen sig förhoppningsvis fridfull och kan dessutom arbeta bättre och längre.

2) Bättre hälsa: Aircondition hjälper till att cirkulera luften inuti rummet eller på kontoret. Detta hjälper till mot damm och smutspartiklar, rök, mikroorganismer, bakterier etc. Tack vare denna hälsosamma miljö som skapas inne i rummet förbättras även människans hälsa.

3) Mindre oljud: Om du har en fast installerad aircondition, istället för en portabel ac med frånluftsslang, så kan du ha fönstren i de luftkonditionerade rummen vara stängda. Detta innebär att mindre ljud utifrån kommer in i rummen. Dessutom är ljudnivån på många aircondition mycket låg. Tack vare detta så kan man slippa höga ljudnivåer i rummen, vilket ger bra sömn på natten och något som även hjälper på sjukhus, kontor, biografer, butiker, i stort sett överallt. Bullret i rummet med aircondition kan minskas ytterligare genom att ljudisolera rummet.

4) Det minskar lukt och svett: Ingen gillar att känna sig klibbig, och om man kan undvika det är det något som även människorna i ens omgivning också kan uppskatta. Ingen gillar att komma in i ett varmt rum fyllt med människor som luktar svett.

5) Det tar bort fukt från luften: Airconditions är användbara i många miljöer, och även fuktiga sådana. De hjälper till att hålla inomhusfuktigheten på en acceptabel nivå. Detta kan förhindra mögel, fukt, ruttna fönster och andra fuktrelaterade problem.

På grund av de ovan nämnda fördelarna har användningen av airconditions blivit så otroligt utbredd idag. Förr ansågs de vara en lyx, nu har den blivit en nödvändighet som många inte kan leva utan under de varma sommardagarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.