0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Badrumsfläkt för ett hälsosamt hem

Badrumsfläkt för ett hälsosamt hem

Pax badrumsfläkt

Dagens bostäder är konstruerade för att vara mer lufttäta och energieffektiva än någonsin, så att ventilera bort föroreningarna från att laga mat, duscha och städa är av avgörande betydelse för människors hälsa och välmåendet av bostaden. Därför är det även viktigare än någonsin att ha en effektiv badrumsfläkt.

Under en dusch kan luftfuktighetsnivån i ett badrum nå det av en tropisk regnskog. Bara den enkla saken som att duscha kan skapa en grogrund för mögel och mikroorganismer som inte bara kan skada ditt hem utan också påverka ditt välbefinnande. En badrumsfläkt eliminerar dessa problem.

Mögel förstör badrum

Mögel i badrummet är särskilt problematiskt, och en badrumsfläkt kan vara avgörande. Mögel är en svamp som trivs i varma, mörka och fuktiga miljöer. Den sprider sig via sporer som växer på våta eller fuktiga organiska ytor som trä, och badrumsplattor. Det enda effektiva sättet att förhindra mögel är att försöka hålla fuktighetsnivån inomhus låg. Mögel sprider sig särskilt bra i organiska, fuktighetsrika miljöer.

Huvudproblemet med att duscha när det inte finns rätt ventilation (så som avsaknad av en badrumsfläkt) är uppbyggnad av fukt, vilket kan försämra dörrramar, skapa sprickor i färgen, eller förstöra gipsplattor och armaturer. Bildandet av mögel på kakelplattor kan också ske under dessa förhållanden.

En badrumsfläkt eliminerar effektivt fukt under och efter en dusch och hjälper till att förhindra tillväxten av skadliga bakterier, samt hjälper till att eliminera oönskade lukter.

Extra ventilation

Även om du har ett väl fungerande ventilationssystem hemma så kan vissa rum behöva lite extra ventilering, och badrummet är verkligen ett sådant rum. En badrumsfläkt med inbyggd fuktsensor kan dessutom automatiskt slå på högvarv när den känner av hög fuktighet i rummet, vilket innebär att fukten försvinner extra snabbt efter att du har duschat.

Så om du inte har en badrumsfläkt som får jobbet gjort i dagsläget, är det verkligen dags att se över det.

Behöver du ventilation i andra delar av ditt hem kan du även köpa en vanlig ventilationsfläkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.