0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

EchoDry sorptionsavfuktare

EchoDry sorptionsavfuktare

EchoDry sorptionsavfuktare

Undvik problem med mögel och röta

Kom alltid ihåg att ta hand om dom extra utsatta områderna av ditt hus, så som tvättstuga, källare, vind och krypgrund. Har du problem med hög luftfuktighet kan det leda till många oönskade problem. Har du inte problem med fukt och mögel? Bra. Vi rekommenderar att skaffa en avfuktare ändå, i förebyggande syfte.

Har du redan problem med lukt och röta kan du behöva sanera, samt skaffa en avfuktare.

Ett företag som skapar väldigt bra sorptionsavfuktare är EchoDry.

Men först kanske du undrar, när ska jag använda en avfuktare och när ska jag använda en sorptionsavfuktare? Bra fråga! Jag svarar gärna på det.

Använd alltid, alltid, och återigen alltid en sorptionsavfuktare i speciellt utsatta områden där det ofta råder låga temperaturer!

Ska du avfukta en uppvärmd plats inomhus? Perfekt, använd då en vanlig avfuktare, även kallad kondensavfuktare.

Så… varför EchoDry?

EchoDry Combi II

Sorptionsavfuktaren EchoDry Combi II är väldigt effektiv i situationer som är påfrestande för fastigheter eller ägodelar. Den är perfekt för dom icke uppvärmda delarna av ett hus, så som källare, vind, eller krypgrund. Utöver det är den även perfekt för båtar och husvagnar, som självklart också kan lida av fuktproblem.

EchoDry sorptionsavfuktare Combi II är en väldigt effektiv maskin. Den avfuktar lika bra vid +1° som en vanlig kondensavfuktare gör vid +20°, vid 70% relativ luftfuktighet.

Det är ett väldigt bra resultat. Värt att tillägga är också att den är svensktillverkad, av EchoDry Sverige AB.

Du kan välja själv om du vill att kondensvattnet ska förvaras i ett uppsamlingskärl eller att det ska föras bort via en slang. Anledningen till att EchoDry kan göra det är för att den har en inbyggd kondensor/värmeväxlare.

En annan sak som det innebär är att den också skapar värme! Tack vare detta så kan du faktiskt använda EchoDry på samma sätt som du skulle använda ett mindre element.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.