0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Luftvärmepump med AC

Luftvärmepump med AC

luftvärmepump med AC

Att köpa luftvärmepump har många fördelar. Dels ger dom värme på vintern, men många vill ha en luftvärmepump med AC. Den goda nyheten är att alla modeller på den svenska marknaden faktiskt har AC (luftkonditionering) som en inbyggd funktion. Bilden ovan är från Mitsubishi, och Mitsubishis luftvärmepumpar är kända för att ha väldigt bra kylförmåga.

Om du tittar på specifikationerna på en luftvärmepump så kommer du att hitta bland annat värmekapacitet (oftast hur många watt, samt hur många watt vid lägre temperaturer), och kylkapacitet.

Det som är värt att nämna är att en luftvärmepump med AC är bland det mest effektiva du kan ha för att kyla ned ditt hem i dagsläget. Det ger en betydligt bättre effekt än att använda portabel ac, luftkylare eller fläkt. Självklart kan du installera en fast installerad AC, men varför inte installera en produkt som kan ge värme också? Det sänker ju ens uppvärmningskostnader om man har direktverkande el.

Den gamla myten om att luftvärmepump med AC skulle ruinera dig

Detta var mer eller mindre sant en gång i tiden. Anledningen till det är ju att AC helt enkelt var en lyx, oavsett vilket format av AC du använde. Om du använder din luftvärmepump med AC på kylläget under en hel sommar kommer det (beroende på vissa faktorer) sannolikt inte att kosta dig mer än några hundralappar. Och med tanke på hur skönt det är med en effektiv nedkylning på varma sommardagar så är det ju väldigt värt pengarna. Det tror jag att dom flesta håller med mig om.

Tips för nedkylning

För att hålla nedkylningskostnaderna nere med en luftvärmepump i kylläge så har vi några rekommendationer;

  • Det är viktigt att stänga alla dörrar och fönster i området du vill kyla ned.
  • Planera ditt användande med appen/fjärrstyrning
  • Använd markiser eller gardiner för att hålla ute den värsta värmen. Det kan vara effektivare än du tror.
  • Ha inte igång AC:n i onödan; se till att den bara är på när människor vistar sig i dom närmsta omliggande rummen.
  • Ha en luftvärmepump med AC som är anpassad efter storleken på ytan du vill kyla ned. Är den underdimensionerad och ständigt går på högvarv så kommer det att kosta mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.