0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Infravärmare golvmodell

Infravärmare golvmodell

Veito infravärmare golvmodell

Infravärmare är fantastiska på dom kyligare sommarkvällarna och på hösten för dom som gillar att spendera tid på sin uteplats, balkong eller terrass.

Men det finns flera olika modeller att tänka på, och hur vet man vad som passar bäst?

Den enklaste modellen är definitivt golvmodell, dels för att du inte behöver göra någon slags installation alls, och dels för att du alltid kommer att kunna flytta infravärmaren till där du befinner dig.

Vissa vill inte hänga upp sin infravärmare dels för att dom kanske inte vill borra i sin bostad, eller för att dom vill använda den i olika delar av sin bostad.

Några väldigt bra infravärmare av golvmodell är Veito CH1800-serien. Veito CH1800RE och CH1800XE är två produkter av golvmodell som verkligen fungerar bra. Vi på kontoret har en XE golvmodell som vi har provat runt och experimenterat med.

Den väger väldigt lite, och kan enkelt bäras med en hand. Dessutom så värmer den väldigt snabbt med en behaglig värme. Den har två effektinställningar, på 900 & 1700W. Den är IP-20 klassad, vilket innebär att den inte ska utsättas för vatten, så använd den alltid under tak.

Den har ingen fjärrkontroll, men är väldigt enkel att använda med knapparna på produkten.

Vill du ha en infravärmare av golvmodell med fjärrkontroll så bör du satsa på Veito CH1800RE.

Vad gör infravärmare så bra?

Anledningen till varför infravärmare är så bra är för att dom istället för att värma upp luften med en fläkt, eller med en statisk värmestrålning från ett element, använder precis samma metod som solen använder för att värma upp jorden – infraröda strålar.

Dessa infraröda strålar värmer faktiskt inte upp luften alls, de värmer bara upp objekt. Det innebär en stor fördel för dom som vill värma upp sig helt eller delvis utomhus eftersom det inte blir någon värmeförlust på grund av luftcirkulationen.

Uppvärmd luft på en sluten yta är väldigt bra, för då cirkulerar luften utan någon värmeförlust. Men på terrassen, balkongen och på uteplatsen byts uppvärmd luft ut snabbare än den hinner skapas, vilket är ett stort problem.

Infravärmare har inte det problemet. Då dom inte värmer upp luften alls så påverkas dom inte av luftcirkulationen, utan värmer enbart objekt och främst människor.

Infravärmare är väldigt bra på att värma människors hud, och dom gör det väldigt snabbt. Så vill du ha uppvärmning snabbt så bör du verkligen välja en infravärmare över traditionella värmare.

Golvmodell skapar många möjligheter

Infravärmare av golvmodell är populära tack vare att dom är så dynamiska. Du är inte låst till någon specifik plats med en golvmodell. Vanligtvis väger infravärmare av golvmodell inte speciellt mycket heller, vilket gör dom lätta att flytta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.