0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Fördelarna med bergvärmepumpar

Fördelarna med bergvärmepumpar

Bergvärme

Fördelarna med bergvärmepumpar är många. Det är en investering som kostar en hel del men sparar dig pengar i slutändan. Bergvärmepumpen är en pålitlig värmekälla med en livslängd på upp till 30 år. Under kalla årstider kan den användas för uppvärmning samt varma årstider för nedkylning av huset. Trots att det är en stor investering för din bostad så lönar det sig i längden att investera i denna teknik.

  • Miljövänlig energikälla
  • Kostsam investering med lång livslängd
  • Bergvärmens energi
  • Underhållsfritt alternativ

Perfekt för de flesta villaägarna

Bergvärmepumpen passar för de flesta villaägarna eftersom den inte tar upp så mycket yta jämfört med andra energisystem. Borrhålet är så litet som 15 centimeter i diameter och inverkan på tomten är väldigt liten. Värmepumpen som sedan installeras till ditt värmesystem är inte mycket större än ett vanligt kylskåp. Pumpen bör inte ligga vägg i vägg med ett sovrum eftersom den kan låta en hel del.

Värmepumpen är ett underhållsfritt alternativ då den kräver väldigt liten arbetsinsats och kräver minimalt med underhåll. Den behöver ingen sotning eller bränsleförsörjning. I en rapport från Energimyndigheten från 2005 var 90 % av alla som investerat i bergvärme nöjda med denna typ av investering. Bergvärmens energi består inte av värme som genereras inifrån jordens mitt utan utav solenergi som finns lagrad i marken. Det är alltså en energikälla som är miljövänlig.

Finansiera ditt köp med hjälp av delbetalning

Eftersom det är en stor investering att installera en bergvärmepump till din fastighet och kan kosta upp emot 200 000 kronor för en villa, erbjuder en del återförsäljare finansieringslösningar i samband med ditt köp av bergvärmepump. Det är alltid viktigt att du läser igenom villkoren innan du tar ett beslut angående denna lösning så du vet vad som gäller om du väljer att använda dig utav den.

Det är relativt lätt att få hjälp av din bank när du gör ett köp av värmepump eftersom det sänker dina boendekostnader och höjer värdet på bostaden. Det är något banker gillar och du kan få ett väldigt bra och förmånligt lån för denna typ av investering. Dessa lån kan göras med din bostad som säkerhet, har du inte möjlighet till det går det alltid att använda delbetalning.

Kyl ned din bostad billigt under varma dagar

Om du inte vill slösa på energi under varma månader kan du använda ett speciellt sorts element som kallas fläktkonvektor för att kyla ner din bostad under varma sommardagar, den fungerar som en AC. Det som är fantastiskt med denna metod är att kostnaden för att kyla ner din bostad inte blir speciellt hög.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.