0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Panasonic värmepump – ett smidigt alternativ för uppvärmning

Panasonic värmepump – ett smidigt alternativ för uppvärmning

Panasonic värmepump

En Panasonic värmepump är ett smart och effektivt val när du vill ha en värmepump av hög kvalitet som uppvärmning till din bostad. Panasonic har mer än 30 års erfarenhet i branschen och är experter på just det nordiska klimatet som kan innebära många minusgrader i en del fall.

Fördelar med en värmepump från Panasonic

Fördelarna med en värmepump från Panasonic är många, och en god anledning till att välja just Panasonic är deras långa erfarenhet i branschen och vårt användningssätt här uppe i Norden. En luftvärmepump är ett miljövänligt alternativ eftersom den omvandlar energin från utomhusluften. Bra för dig som vill lämna ett mindre klimatavtryck.

En annan fördel är att de är enkla att installera och kräver ingen borrning eller liknande ner i mark. Panasonic har dessutom flera olika modeller vilket gör att du kan hitta en som passar just din bostad och dina behov bäst. Pumparna kan även användas för att få kyla på sommaren.

Olika modeller

Det finns flera olika modeller på Panasonics värmepumpar och det finns faktiskt hela åtta olika serier med modeller. Vilken du bör välja beror på hur din bostad ser ut, vilket klimat du befinner dig i samt vilka önskemål och behov du har. Det kan vara en god idé att ta hjälp att välja modell.

Befinner du dig i ett väldigt kyligt klimat, exempelvis uppe i norra delen av Sverige bör du titta på HZ-modellerna, som även kallas för flagship. Dessa kan nämligen värma upp hus vid så långa temperaturer som -35 grader celsius. De klarar också av att värma upp hus på storlekar upp till 190 kvadratmeter.

Andra modeller och fördelar

En annan modell som är populär är LZ-modellen som har en “retro fit” och har en mycket liten och behändig storlek på endast 295 millimeter hög. Detta gör att den exempelvis kan placeras ovanför en dörr, vilket är praktiskt utrymmesmässigt men kan också göra det mer stilrent, istället för att placera pumpen på en vägg.

En annan stor fördel med Panasonics värmepumpar är att du kan styra dem via din smartphone. Du kan styra den via WiFi, SMS eller via en app. Detta gör användandet mycket smidigt samt att du kan spara pengar genom att starta den på distans istället för att ha på den hela tiden

Sammanfattning

Luftvärmepumpar är ett smidigt sätt för uppvärmning av din bostad och en värmepump från Panasonic har många fördelar. Bland annat tack vare företagets långa erfarenhet i branschen och deras kunskap om det nordiska klimatet och användningssättet. Detta gör att du kan hitta en värmepump anpassa just för din bostad och dina behov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.