0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solpaneler

Solpaneler är flera solceller som är seriekopplade i en panel. Dessa placeras oftast på taket av en fastighet för att alstra energi som sedan används till uppvärmningen och elförbrukningen av den bostaden, samt att säljas vidare till elnätet.

Så varför är solpaneler en bra idé?

Solel (electicitet skapat av solens strålar) är en stor del av Europas plan av att nå de energimålen som är uppsatta till 2030, i vad som kallas Parisavtalet. I detta avtal är målet att minska växthusutsläppen med 40%, och att förnybar energi ska ha minst 32% marknadsandel.

Sverige är en ledande aktör i kampen mot att nå dessa mål, och solel i Sverige ökar i rask takt. Solpaneler för bostäder blir populärare för varje dag som går, och många känner att dom vill vara med i denna förändring som pågår i Europa, och världen i helhet.

Dessutom har priset på solpaneler gått ned, och är nu mer lättillgängligt än förut.

Att skapa sin egen el och bli helt eller delvis självförsörjande har självklart blivit mer intressant av att elpriserna har varit så instabila, och har gått upp dom senaste åren. Man kan i dagsläget göra stora besparingar på sina uppvärmnings- och elkostnader genom att investera i solpaneler.

En av anledningarna till det är att solpanelerna har utvecklats rejält på sistone och har en förväntad livslängd på cirka 30 år. Om du räknar på elförbrukningen du helt eller delvis slipper betala genom att vara självförsörjande under denna tid så blir det rejäla summor.

Läs mer om solpaneler