0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Infravärmare

Om infravärmare

Vi svenskar bara älskar våra uteplatser och terrasser! Tyvärr är vi ett mindre lyckligt lottat land vad gäller mängden dagar på året vi faktiskt kan använda dom, men något som ökar den mängden dagar är infravärmare.

Som med dom flesta bra sakerna här i världen står man inför flera olika val när man ska köpa en infravärmare (även kallat terassvärmare), och flera olika faktorer att ta hänsyn till.

Infravärmare

Som tur är för oss så har infravärmare verkligen blivit effektiva på sistone, och i och med att dom numera har någonting som kallas kortvågsteknik har värmekapaciteten ökar rejält.

Förr i tiden använde man långvågsteknik, och dom flesta infravärmarna var fast installerade, och behövde dessutom installeras av en elektriker. Som tur är är dom dagarna förbi, och numera finns det en rad olika bra alternativ.


Den största skillnaden är att vi har ett stort utbud av “portabla” infravärmare, som du kan flytta vart du vill och när du vill, som ofta helt enkelt bara står på golvet. Utöver det finns det även ett stort utbud av infravärmare som du hänger upp i tak eller på väggarna, som förstås inte behöver installeras av en elektriker.


Så, vad ska man tänka på?

I och med att infravärmare har blivit effektivare och använder sig av kortvågsteknik så värmer dom upp allting i sin räckvidd, inte bara luften. Detta innebär att människor, väggar och bord allt värms upp, vilket innebär att man verkligen känner effekten direkt. Men detta innebär också att det finns en viss brandrisk, så täck aldrig över en infravärmare, och se till att den aldrig står för nära någonting som kan börja brinna.

Läs mer om infravärmare

https://energiradgivaren.se/2019/07/infravarmare-eller-andra-uppvarmningsmetoder/