0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solkarta – Kolla hur ditt hus passar för solenergi

Solkarta – Kolla hur ditt hus passar för solenergi

Alltfler skaffar egna solenergisystem. Nu erbjuder några kommun en funktion där du kan räkna ut hur mycket du skulle spara på ett eget system. Solkartan kallar man verktyget på dessa webbplatser.
Intresset för solceller fortsätter att växa. Det är i dag lönsamt att satsa på en egen anläggning, förutsatt att man har ett lämpligt tak. Ytterligare ett hjälpmedel för att se förutsättningar för solceller är solkartan. Med hjälp av solkartan går det att få fram hur mycket el som kan produceras och hur mycket pengar det går att spara på att producera sin egen el. Detta är en del i kommunernas egna mål är att bli självförsörjande på förnybar el, för en hållbar utveckling.

 

Solkartor finns för idag för Göteborg stad, Lund kommun, Örebro kommun och Stockholm. Det ryktas att även att en karta över Västerås är på gång. Jag tycker det här är ett bra initiativ och något som fler kommuner borde satsa på.

 

Vi vill tipsa om Arctus Solceller- Arctus Sunna. Här kan du kika på hemsidan samt fylla i en intresseanmälan under fliken “Beställ installation” för att få en korrekt offert.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.