Golvfläkt – Bäst i test [2022]

Hem > Golvfläkt

Är värmeböljan från 2018 fortfarande ett plågsamt minne? I så fall kanske det är dags att investera i en golvfläkt. Anledningen till att det är så jobbigt att befinna sig i Sverige när en värmebölja slår till är för att vi i regel inte har luftkonditioneringssystem eller fläktar nära till hands. Med andra ord finns det inte någon plats att undgå värmen… om du inte investerar i en riktigt bra golvfläkt.

Golvfläkt - Test

Här under har vi listat de bästa golvfläktarna som finns på marknaden just nu. Resultatet är baserat på prestanda, hur lämpliga och fördelaktiga funktioner det finns, kundomdömen, design, smidighet och prisvärdhet.

1

Bionaire BTF002X

På plats nummer ett kommer denna digitala gråsvarta golvfläkt från Bionaire som har tre olika hastigheter och fungerar i både stora och små rum. Den har en timer på 8 timmar, ett luftflöde på 16,5 kvm per minut och en tillhörande fjärrkontroll. Dessutom är fläkten smal och smidig och får plats även i mindre utrymmen, vilket också gör att den är diskret. Den har en ljudnivå på 62,5db vilket egentligen varken är ett plus eller minus, den låter (som de flesta fläktar gör) men inte nämnvärt.

Specifikation

 • Digital med fjärrkontroll och led display
 • 3 hastigheter
 • Timer
 • Oscillation
 • Stilren och diskret fläkt
 • Höjd: 123 cm
 • Ljudnivå: 62,5db
 • Plus: bra pris i relation till produkten
Här hittar du Bionaire BTF002X
2

Honeywell QuietSet

Denna golvfläkt kanske inte ser mycket ut för världen men oj, vad mycket fördelar den kommer med. Det är både en bra och billig golvfläkt med fjärrkontroll med tanke på att den har fem olika hastigheter och en mycket låg ljudnivå. Och trots att den ser ut som en klassisk golvfläkt kommer den som sagt med både fjärrkontroll och timerfunktion. Det som gör att den hamnar på andra plats är dess traditionella och lite "osmidiga" design jämfört med Bionaire.

Specifikation

 • Fjärrkontroll
 • 5 hastigheter
 • Timer
 • Oscillation
 • Höjd: 117 cm
 • Ljudnivå: 48db
 • Plus: bra pris och låg ljudnivå
Här hittar du Honeywell QuietSet
3

Duux Whisper Flex Smart

Det här är en svart golvfläkt som också efterliknar en mer traditionell fläkt, med den stora skillnaden att denna modell har hela 26 hastigheter och ett flertal olika driftlägen såsom ”naturlig vind” och ”nattläge”. Dessutom är den portabel i upp till 18 timmar och kan förvandlas till en bordsfläkt. Som om inte det vore nog har den även en automatisk dimbar LCD-skärm med hög upplösning. Detta är också en mycket tyst golvfläkt som ligger på 13-50db beroende på hastighet. Det som gör att den, trots alla sina fördelar, placerar sig en bit ner på listan är priset och dess lite otympliga design.

Specifikation

 • Digital med fjärrkontroll och LCD-skärm
 • 26 hastigheter
 • Timer
 • Oscillation
 • Höjd: 117 cm
 • Ljudnivå: 13-50db
 • Plus: portabel, justerbar storlek, dimbar skärm och låg ljudnivå
Här hittar du Duux Whisper Flex Smart
4

Sensotek - ST 550 Tower Fan

PDenna mattsvarta golvfläkt från Sensotek har också har tre olika inställningar och kan dessutom kan rotera. De tre olika lägena som du kan välja mellan är normal, naturlig och natt. Nattprogrammet är utformat för att vara tystare än normalt. Du styr golvfläkten med en fjärrkontroll och ser inställningarna på displayen. Du kan också ställa in en timer på den.

Specifikation

 • Digital med fjärrkontroll och displayskärm
 • 3 hastigheter
 • Timer
 • Oscillation
 • Stilren och diskret fläkt
 • Höjd: 117 cm
 • Ljudnivå: 56db
 • Plus: roteringsfunktion och nattprogram
Här hittar du Sensotek – ST 550 Tower Fan

Att tänka på innan man köper golvfläkt

Det finns en rad olika faktorer som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer sig för att köpa en golvfläkt. Här får du tips på olika saker som kan vara värt att bestämma prioritet på innan du köper en fläkt.

Fundera på dessa saker:

 • Ljudnivå – Är jag ljudkänslig?
 • Med eller utan blad – Vad tycker jag är snyggast?
 • Funktioner – Vill jag ha en fjärrkontroll? Många olika hastigheter? Osv...
 • Underhåll – Hur mycket vill jag fixa med den?
 • Utrymme – Hur stor/liten kan den vara?
 • Portabilitet – Vill jag lätt kunna flytta runt den?