0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Fläkt bäst i test

Fläkt bäst i test

Fläkt bäst i test

Om du precis som oss gillar att kyla ned dig med en fläkt på sommaren, så vill du självklart veta vilket som är det bästa köpet. Vi på Energirådgivaren har sammanställt en lista för kategorin fläkt bäst i test – där vi går igenom vilka vi anser är dom bästa alternativen just nu om du ska köpa fläkt.

Det finns självklart flera olika faktorer att tänka på, och allt passar inte alla, därför kommer vi gå igenom några olika kategorier som kan passa människor som söker lite olika sorters produkter

Fläkt bäst i test – Designvinnaren

Stadler Form Otto

Stadler Form Otto är ett kraftpaket i ett väldigt vackert format. Den har ett enkelt motto: “Makes Wind!”, och det summerar det ganska bra. Denna kalluftsfläkt är kraftfull med 3100m3/h luftflöde, och är en fläkt som kommer passa in vart du än placerar den.
Dessutom är den robust och tålig, och täcker ytor upp till 40m2. Vill du svalka ned dig på riktigt, och göra det i stil är denna fläkt för dig.

Fläkt bäst i test – Kraftpaketet

Stadler Form Charly Stand

Stadler Form Charly Stand är ett kraftpaket som levererar ett luftflöde upp till hela 6000m3/h. Inte dåligt för en vanlig golvfläkt! Du kan enkelt placera den vart du än vill, men den är ganska tung (9,4kg), vilket innebär att du med största sannolikhet vill ha den stående på samma ställe under längre perioder. Men vart du än väljer att placera den så kommer den att kyla ned rummet rejält. Det här är en av dom starkare golvfläktarna på marknaden, och ett väldigt bra val.

Fläkt bäst i test – Stilren tornfläkt

Stadler Form Peter

Stadler Form Peter är en elegant tornfläkt som verkligen ser bra ut i vardagsrummet. Den klarar ytor upp till 40m2, och om du letar efter en tornfläkt är det här verkligen ett bra alternativ.

Stadler Form Peter är en aningen större pelarfläkt som verkligen skapar bra luftcirkulation i ett rum.


Varför behöver jag en fläkt?

Ditt svar på den här frågan kommer att vägleda dig när du letar efter rätt fläkt. Tyngre, mer industri-liknande fläktar är avsedda att användas i kommersiell miljö där de kan ventilera stora, öppna utrymmen och möta specifika kylbehov. Deras stabilare konstruktion är tänkt att motstå långvarig drift och hårdare miljöer. Otto är en “light-variant” av detta, och är en bostadsfläkt med inspiration från industri-fläktar, med liknande prestanda.

Bostadsfläktar är idealiska för personligt bruk som kylning runt om i huset, inklusive ditt sovrum, vardagsrum eller uteplats. Dessa fläktmodeller är ofta utformade med mångsidighet i åtanke och många kommer i speciella stilar och intressanta färger för att se bra ut.

Vissa människor föredrar även takfläktar. Det finns självklart också sådana som är prisvärda, hållbara och tillgängliga i flera storlekar.

Medan dom flesta fläktarna är tillräckligt flexibla för att tillgodose vanliga bostads-behov, kom ihåg dina egna individuella skäl att skaffa en fläkt är viktigast. Att hitta en modell som är speciellt avsedd för det ändamålet du behöver den för är den viktigaste faktorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.