0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Utnyttja solen: så energieffektiviserar du i sommar!

Utnyttja solen: så energieffektiviserar du i sommar!

Våren har anlänt och snart är det äntligen dags för sommarmånader igen. Visst är den fantastisk, årets första värme?

I ett tidigare inlägg berättade vi mer om hur du håller kylan inomhus när det blir riktigt varmt i sommar. Ett bra tips är att vara ute i god tid med förebyggande åtgärder, eftersom det brukar bli ett väldigt tryck på AC:s när värmen väl slår till.

Men sommaren innebär inte bara värme, sol och bad, utan den brukar även aktualisera debatten om solceller och allt man kan göra med dem. För även om solen skiner även på vintern så är effekten av solcellsanläggningar betydligt större på sommaren. Och solenergilösningar är ett område som verkligen går framåt och där det dyker upp nya innovationer som svampar i marken. Och det är egentligen inte konstigt alls – faktum är att om vi skulle kunna ta tillvara på all den solenergi som träffar jorden under en enda timme så skulle den räcka till att täcka hela mänsklighetens energibehov under ett helt år.

Numera finns det en mängd roliga produkter som är kopplade till solenergi med användningsområden som täcker allt ifrån fullstora energisystem för villor och mobilladdare som du ta med dig till badstranden. Här är några tips på roliga solcellsprodukter som du kan pröva i sommar:

–          En solcellsladdare som passar till en mängd olika enheter. Kan användas när du är ute och vandra, seglar, tältar eller bara tar cykeln ner till badstranden. Är utformad som en liten resväska.

–          En campinglampa.

–          Party-/trädgårdsbelysning, kanske något för kräftskivan senare i sommar?

–          Solceller till husbilen – för alla er som har tänkt er att campa på sommarsemestern.

–          En LED-ficklampa som du kan ha på din nyckelknippa.

Har du köpt någon rolig produkt som drivs med solceller? Eller har du provat någon av de produkter som vi har skrivit om i det här inlägget? Kommentera gärna och berätta mer om det.

Om du har frågor och solceller och solenergi, ställ en fråga direkt till oss via fliken ”Fråga Energirådgivaren”. Där kan du ställa frågor om allting som handlar om el och energi.

Ha en bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.