Bäst i test luftrenare

Hem > Luftrenare

Luftkvaliteten i våra hem och arbetsplatser är viktigare än någonsin. En bra luftrenare kan göra en stor skillnad för din hälsa och ditt välbefinnande. Men vilken är egentligen bäst i test? Låt oss ta reda på det!

Se vårt test av luftrenare

Efter att ha granskat flera källor och jämfört olika modeller på marknaden, kommer här vår lista över de bästa luftrenarna som finns att tillgå just nu:

1

Förstaplats: Levoit Core 400S - För dig med allergi

Levoit Core 400S, som tar förstaplatsen på vår lista, är en smart luftrenare som är särskilt utformad för att hantera allergier.

Den har en stark fläkt som snabbt renar luften i rummet och en smart sensor som justerar fläkthastigheten baserat på luftkvaliteten i rummet.

Den kan styras via en app där du kan kontrollera inställningar, kontrollera filterliv, få realtidsuppdateringar om luftkvaliteten och mer. Den kan också anslutas till Amazon Alexa eller Google Assistant™ för röststyrning.

För mer detaljerad information om bäst i test luftrenaren Levoit Core 400S, inklusive dess fullständiga specifikationer och kundrecensioner, rekommenderar vi att du besöker Levoit's officiella webbplats.

Funktioner och teknologi

 • HEPA-filter som effektivt fångar upp små partiklar, inklusive damm, pollen och rök, vilket gör den till ett utmärkt val för personer med allergier.
 • VortexAir™-teknologi ökar inomhusluftcirkulationen och filtreringseffektiviteten, vilket hjälper till att rena luften snabbare.
 • AirSight™ Plus-teknologi som skannar omgivande luft för luftburna partiklar och visar mängden upptäckta partiklar på en PM2.5-display.
 • ARC Formula™ som hjälper till att neutralisera hushållslukter och husdjursdofter, vilket gör den till ett utmärkt val för husdjursägare.
 • QuietKEAP™-teknologi som håller ljudnivåerna så låga som 24dB, vilket gör den till ett utmärkt val för sovrum eller arbetsplatser där ljudnivån är en viktig övervägande.
 • Praktisk timerfunktion så att du kan ställa in den att köra för en viss tid och sedan automatiskt stänga av.

Med alla dessa funktioner och dess höga prestanda är det ingen överraskning att Levoit Core 400S tar förstaplatsen på vår lista över den bästa luftrenaren.

Fördelar:

 • Hög prestanda: Levoit Core 400S har en stark fläkt och en smart sensor som justerar fläkthastigheten baserat på luftkvaliteten i rummet, vilket gör den mycket effektiv på att rena luften.
 • Avancerade funktioner: Den har en PM2.5-display, en ARC Formula™ för att neutralisera lukter, och QuietKEAP™-teknologi för tyst drift.
 • Användarvänlig: Den kan styras via en app och är kompatibel med Amazon Alexa och Google Assistant™ för röststyrning.
 • Allergivänlig: Dess HEPA-filter fångar upp små partiklar, inklusive damm, pollen och rök, vilket gör den till ett utmärkt val för personer med allergier.

Nackdelar:

 • Storlek: Den kan vara för stor för mindre utrymmen.
Köp hos Levoit
2

Electrolux PureA9

Denna luftrenare är känd för sin höga effektivitet och användarvänlighet. Den har en smart sensor som justerar fläkthastigheten baserat på luftkvaliteten i rummet.

PureA9 har en unik PureSense-teknologi som kontinuerligt justerar luftflödet för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö hela tiden. Den har också en färgdisplay som visar graden av inomhusluftföroreningar, så att du kan se på ett ögonblick om luftkvaliteten i ditt hem är dålig.

Electrolux PureA9 är utformad för att effektivt rensa luften från allergener och är rekommenderad av astma- och allergiförbundet.

Dessutom har den ett tyst driftsläge, vilket gör den till ett bra val för sovrum eller andra utrymmen där ljudnivån är en viktig övervägande.

Fördelar:

 • Effektiv: PureA9 har en stark fläkt och en smart sensor som justerar fläkthastigheten baserat på luftkvaliteten i rummet.
 • Användarvänlig: Den har en färgdisplay som visar graden av inomhusluftföroreningar, så att du kan se på ett ögonblick om luftkvaliteten i ditt hem är dålig.
 • 360° filtreringssystem: PureA9 suger in förorenad luft från alla sidor och släpper sedan ut ren luft.
 • Tyst drift: Den har en tyst driftsläge, vilket gör den till ett bra val för sovrum eller andra utrymmen där ljudnivån är en viktig övervägande.

Nackdelar:

 • Pris: Electrolux PureA9 kan vara dyrare än andra luftrenare på marknaden.
 • Storlek: Den kan vara för stor för mindre utrymmen.
Köp hos Elon
3

Air Purifier 2 - Budget-varianten

Denna luftrenare är både effektiv och prisvärd. Den har en stark fläkt som snabbt renar luften i rummet. Dessutom är den tyst, vilket gör den idealisk för sovrum och arbetsplatser.

Den har också ett HEPA-filter och ett aktivt kolfilter för att ta bort lukter. Air Purifier 2 har också en inbyggd luftkvalitetssensor, som justerar fläkthastigheten automatiskt baserat på den aktuella luftkvaliteten. Detta gör det till ett utmärkt val för dem som vill ha en "ställ in och glöm" -lösning för luftrensning.

Fördelar:

 • Effektiv: Air Purifier 2 har en stark fläkt och en smart sensor som justerar fläkthastigheten baserat på luftkvaliteten i rummet.
 • Användarvänlig: Den har en touch-känslig kontrollpanel som visar en mängd användbar information, inklusive en färgkodad "pollenvarning", en numerisk PM2.5-indikator, en temperaturavläsning och en stapeldiagramindikator för totala VOC-nivåer.
 • 360° filtreringssystem: Air Purifier 2 suger in förorenad luft från alla sidor och släpper sedan ut ren luft.
 • Tyst drift: Den har en tyst driftsläge, vilket gör den till ett bra val för sovrum eller andra utrymmen där ljudnivån är en viktig övervägande.

Nackdelar:

 • Ljudnivå: Trots dess tysta driftsläge kan enheten vara ganska högljudd vid höga hastigheter, vilket kan vara störande i tysta miljöer.
Köp hos Webhallen

Varför behöver du en luftrenare?

En luftrenare hjälper till att rensa luften från allergener, damm, rök och andra föroreningar. De kan vara särskilt användbara för personer med allergier, astma eller andra andningsproblem. Men även om du inte har några specifika hälsoproblem kan den förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande genom att förbättra luftkvaliteten i ditt hem eller på din arbetsplats.

Luftföroreningar kan komma från en mängd olika källor, inklusive damm, pollen, mögel, pet dander, tobaksrök och till och med matlagning. Dessa föroreningar kan orsaka eller förvärra hälsoproblem som allergier, astma, och andra andningsproblem. De kan också påverka din sömnkvalitet och ditt allmänna välbefinnande.

Hur fungerar en luftrenare?

En luftrenare fungerar drar in luft från rummet, filtrerar bort föroreningar och blåser sedan ut den rena luften tillbaka i rummet. De flesta av dem använder en kombination av olika filter för att rensa luften:

 • Förfilter: Detta filter fångar upp större partiklar som damm och hår. Det hjälper till att skydda de andra filtren och förlänger deras livslängd.
 • HEPA-filter: HEPA står för High Efficiency Particulate Air. Ett HEPA-filter kan fånga upp 99,97% av alla partiklar som är 0,3 mikrometer eller större. Detta inkluderar de flesta allergener, som pollen, mögelsporer och dammkvalster.
 • Aktivt kolfilter: Detta filter används för att ta bort lukter och kemiska föroreningar från luften. Det kan hjälpa till att rensa luften från matlagningslukter, tobaksrök och pet lukter.
 • UV-ljus: Vissa luftrenare har en UV-lampa som kan döda bakterier, virus och mögelsporer. Observera dock att UV-ljus kan producera ozon, vilket kan vara skadligt i stora mängder.

Hur du väljer rätt modell

Att välja rätt luftrenare beror på dina specifika behov. Här är några saker att tänka på:

Rummets storlek

Vissa luftrenare är mer effektiva i stora rum, medan andra är bättre lämpade för mindre utrymmen. Se till att välja en som är lämplig för rummets storlek där du planerar att använda den.

Dina specifika hälsobehov

Om du har allergier eller astma, kanske du vill leta efter en luftrenare med ett HEPA-filter, som kan fånga upp mycket små partiklar. Om du är känslig för ljud, kanske du vill leta efter en som är tyst vid drift.

Din budget

Luftrenare varierar mycket i pris, från budgetalternativ till högkvalitativa modeller med hög prislapp. Bestäm hur mycket du är villig att spendera och leta efter den bästa inom din budget.

Funktioner

Tänk på vilka funktioner som är viktiga för dig. Vill du ha en luftrenare med en smart sensor som automatiskt justerar inställningarna baserat på luftkvaliteten? Eller kanske vill du ha en med UV-lampa för att döda bakterier och virus? Gör en lista över dina önskade funktioner och använd den som en guide när du jämför olika modeller.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket utrymme täcker en luftrenare?

Storleken på det utrymme den kan täcka varierar beroende på modellen. Det är viktigt att välja en som är lämplig för storleken på rummet där du planerar att använda den.

Är luftrenare högljudda?

Ljudnivån kan variera beroende på modell och inställningar. Vissa modeller har ett tyst driftsläge, vilket kan vara användbart för sovrum eller arbetsplatser där ljudnivån är en viktig övervägande.

Var ska jag placera min luftrenare?

För bästa resultat bör den placeras i ett öppet utrymme där luften kan cirkulera fritt. De bör inte placeras nära väggar eller möbler som kan blockera luftflödet.

Kan luftrensning hjälpa till att lindra allergier och astma?

Ja, de kan hjälpa till att rensa luften från allergener som pollen, damm och pet dander, vilket kan lindra allergisymptom och astma.

Kan luftrensning ta bort lukter i mitt hem?

Ja, vissa av dem har ett aktivt kolfilter som kan ta bort lukter från matlagning, rökning och husdjur.

Kommer en luftrenare att fungera för hela mitt hus?

Det beror på storleken och planlösningen på ditt hus, samt luftrenarens kapacitet. Du kan behöva mer än en för att effektivt rena luften i ett stort hus eller en bostad med flera våningar.