0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Värmepumpsguide

Värmepumpsguide

Inför hösten och högsäsongen för värmepumpar har e-klok.se gjort en ny värmepumpsguide. Med hjälp av den nya värmepumpsguiden kan du på ett enkelt och överskådlig sätt jämföra olika luft-luftvärmepumpar. Här nedan ser du olika värden som vi tycker är viktiga att titta på inför ditt köp av luftvärmepump.

Kika här för att läsa hela e-klok.se värmepumpsguide!

COP-värde: COP värdet anger hur mycket värmeeffekt får du för varje kWh energi du driver värmepumpen med. Hög COP desto bättre besparing. COP-värdet mäts vid +7ºC, därför är SCOP-värdet mer intressant, det är ett års COP.

Lägsta tillförd effekt: Ofta talar man bara om den maximala uppvärmningskapaciteten och glömmer bort ett minst lika viktigt område – Lägsta tillförd effekt. Då en värmepump sällan går någon längre tid på de högsta varvtalen är energin som värmepumpen drar vid låga varv extra viktig för den totala uppvärmningsekonomin.

Luftflöde: Ett annat viktigt värde för en värmepump är hur mycket luft den klarar av att värma upp per minut. Luftflödet är direkt avgörande för upplevelsen av värme i ditt hus. En värmepump med höga COP-värde, hög värmeeffekt men med lågt luftflöde är ungefär som att ha en väldigt energieffektiv hårfön i ditt hus som uppvärmning. Se därför alltid till att din värmepump har ett bra luftflöde

Ljudnivå: Om en utomhusdel låter allt för mycket kan det störa dina grannar och dig själv. Välj därför alltid en värmepump som har en så tyst utedel som möjligt. Om ljudnivån på utomhusdelen är viktig så är ljudnivån på din inomhusdel direkt avgörande för din upplevelse.

Maximal uppvärmningskapacitet: Maximal uppvärmningskapacitet mäts i W eller(kW). Ju bättre uppvärmningskapacitet en värmepump har vid en given utomhustemperatur desto bättre är det.

Underhållsvärme: Det betyder att du kan ställa in din värmepump på underhållsvärme +8 °C eller + 10 °C (beroende på fabrikat). Det passa väldigt bra i exempelvis ett sommarhus eller garage.

Installation!

Kom ihåg att beställa en installation av din värmepump, våra ackrediterade installatörer kan installera alla varumärken!

Fjärrstyrning!

Du kan styra din luft/luftvärmepump via din mobil, oberoende vart du just nu befinner dig.

Värmepumpsskydd!

Värmepumpsskydd och värmepumpstak skyddar din värmepump i alla väder. Utformade så att de inte påverkar värmepumpens goda prestanda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.