0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Svenska solcellspaneler

Svenska solcellspaneler

Svenska solcellspaneler

Det är inte bara amerikanska Tesla som utvecklar solcellspannor. Liknande takpannor lanserades redan i våras av två svenska företag, SolTech Energy och Nyedal Solenergi.

Det svenska solenergiföretaget SolTech Energy har utvecklat solcellspanelen, ShingEl. Ambitionen är att panelen ska vara snyggare än vanliga solcellspaneler. De har ett mått som fem stycken klassiska Benders tegeltakpannor, Carisma. Panelen är gjord av ett lager tunnfilmteknik som är täckt av laminerade glasskivor och som omges av en metallram. De är UV-beständiga och har testats för att klara vårt tuffa nordiska klimat med stormar, hagel och snötäcke. Naturligtvis tål de även belastningen av människor som behöver gå på taket.

Monteras på bärläkt likt Carisma-pannan. Därefter kopplas kablarna ihop enligt instruktionsritningen och pannan skruvas fast. Per kvadratmeter har pannorna ungefär 100 Watt i installerad effekt.

Soltech Energy uppskattar att deras ShingEl-panel ligger mellan 15 och 20 procent högre i pris än vanliga solcellspaneler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.