0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Allt om AC

Allt om AC

AC

AC / luftkonditionering!

Luftkonditionering har många fördelar för vårt välbefinnande och vi mår bättre med ett behagligt inomhusklimat även under sommaren! Det finns studier som visar att redan vid plus 27 grader sänks prestationsförmågan med hela 50 procent!

Det finns tre olika lösningar för luftkonditionering, fast installerad (en luftvärmepump), en portabel eller luftkylare.

Fast installerad luftkonditionering

Det är luftkonditionering med en luft/luftvärmepump. Alla luftvärmepumpar har Air-Condition som alternativ, när vintern är över går det att använda luftvärmepumpen som kylaggregat. Idag kostar det inte så mycket mer att köra kyla jämförelsevis mot värme.

En luftvärmepump som luftkonditionering är en större investering, men det ger det bästa resultatet med bästa effektivitet.

Ett exempel på en luftvärmepump som har bra kyldrift är Mitsubishi HERO LN25, den klarar att kyla ungefär 40 m2. Resultatet blir alltid bäst i det rum som innerdelen sitter.

Kyla för Mitsubishi HERO LN25

Dimensionerande effekt: 2,5 kW
SEER: A+++/10,5
Kyleffekt: (Nominell) 2,5 kW
Kyleffekt: (Min-Max) 0,8-3,5 kW

Kom ihåg att alla luft/luftvärmepumpar behöver installeras med certifierad installatör. Här hittar du alla våra installationer.

Luftkonditionering för alla rum

Om du önskar kunna flytta ditt kylaggregat är en portabel AC det bästa alternativet. Det är idealiskt om du önskar kyla vardagsrummet på dagen och sovrummet innan kvällen. De passar även för kontor och fritidshus.

Det som behövs för att köra en portabel AC är frånluftsslangen, för den behöver du ha närhet till ett fönster eller balkong. Ett portabelt aggregat är luftkonditionering utan installation och utedel.

Vi på e-klok.se erbjuder många olika modeller och fabrikat som passar för ditt hem, fritidshuset eller kontoret. – Portabel AC!

Luftkylare

En typ av portabel Air-Condition är en luftkylare, som kyler luften med hjälp av vatten som avdunstar, luftkylare är en miljövänligare luftkonditionering. Här behövs ingen frånluftsslang, istället är det vatten i en tank som behöver fyllas. En luftkylare är en luftkonditionering som kyler luft på ett skönt sätt och kan sänka inomhustemperaturen med några grader. Här hittar du alla luftkylare på e-klok.se.

Att välja AC med rätt kapacitet

Det viktigaste när du ska investera i en luftkonditionering är att köpa en med rätt kapacitet, att den klarar att kyla de önskade kvadratmeterna. Kyla är svårare att transportera i luften än till exempel värme, eftersom kylan sjunker. Ljudnivå är något annat som är viktigt beroende på om luftkonditioneringen ska stå i ett sovrum.

Letar du en luftkonditionering, kontakta vår kundtjänst på e-klok.se så hjälper vi dig!

3 svar

 1. Monika Tunviken skriver:

  Hej
  Jag funderar på att köpa en Luftkylare till sovrummet. Om jag t.ex vill ha en som rymmer 4 L vatten i tanken, hur många timmar räcker det? Och säger luftkylaren till när vattnet börjar ta slut?
  Mvh
  Monika

  • Energirådgivaren skriver:

   Hej Monica,

   Ursäkta sen återkoppling, den minsta modellen heter Honeywell CS10XE och har en tank på 10 liter. Hur länge tanken räcker är väldigt svårt att svara på, det beror på förutsättningarna i rummet där luftkylaren används.
   Denna produkt är slut för säsongen men vi räknar med att de kommer in i lager igen till våren.

   Mvh, e-klok.se / energirådgivaren

 2. […] AC | Energirådgivaren för e-klok.se […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.