0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Vad du behöver tänka på när du köper en Mitsubishi värmepump

Vad du behöver tänka på när du köper en Mitsubishi värmepump

Mitsubishi värmepumpar

Det japanska företaget Mitsubishi är en jättelik koncern som tillverkar allt från vitvaror till kraftverk. I Sverige känner vi främst till deras bilar men Mitsubishi tillverkar också värmepumpar. Köper du en Mitsubishi värmepump kan den vara tillverkad av två olika företag i gruppen, Mitsubishi Electric eller Mitsubishi Heavy Industries.

Mitsubishi electric

Mitsubishi Electric erbjuder ett komplett sortiment av värmepumpar. Du kan välja mellan luft-luftvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar. Dessa värmepumpar är av allra högsta kvalitet och de har alla höga SCOP-tal, de är alla mycket tystgående och mycket energieffektiva. Beroende på vilken typ av uppvärmning du tidigare haft är de olika bra.

Har du tidigare haft oljepanna kan en bergvärmepump eller en luft vatten värmepump vara ett bra alternativ. Har du inte ett vattenburet värmesystem är en luft-luftvärmepump ett bra alternativ. Luft-luftvärmepumparna finns i sex olika serier med olika effekt och olika design och finesser. Solid (MSZ-AP) är till exempel en kompakt värmepump lämplig för små utrymmen.

Mitsubishi Heavy Indstries

Mitsubishi Heavy Industries är ett företag som tillverkar komponenter till fartyg, flygplan, kraftverk och rymdraketer. Mitsubishi Hevay Industries erbjuder dessutom ett brett utbud av värmepumpar. De tillverkar luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar. Har din bostad vattenburen värme är luft-vattenvärmepump eller bergvärmepump den effektivaste uppvärmningen som erbjuds. Det är dock främst luft-luftvärmepumpar företaget satsat på.

Har din bostad inte vattenburen värme erbjuder Mitsubishi ett antal värmepumpar som effektivt värmer upp bostaden. Luftvärmepumpar från Mitsubishi Heavy Industries är bland de effektivaste på marknaden och pumparna i deras Kazan serie har SCOP-tal på över 5. Dessa värmepumpar är späckade med finesser. Pumpar i Netsu-serien är billigare men nästan lika effektiva.

Att välja värmepump

Vilken typ av värmepump som är bäst för din bostad beror på flera olika faktorer. Har du vattenburen värme är en luft-vattenvärmepump, en frånluftsvärmepump eller en bergvärmepump den effektivaste lösningen.

Luft-luftvärmepumpar kostar en bråkdel av vad en bergvärmepump kostar men en förutsättning är att din bostad inte använder vattenburen värme. Det är dessutom ett enormt plus om bostaden har öppen planlösning. Har bostaden inte öppen planlösning kan en multisplit pump som Mitsubishi Electrics värmepump MXZ vara ett alternativ. Denna luft-luftvärmepump har en utomhusdel och flera inomhusdelar för flera rum.

Värmepumpar från Mitsubishi

Oavsett om du väljer en värmepump från Mitsubishi Electric eller från Mitsubishi Heavy Industries kommer du att få en värmepump av högsta kvalitet. Alla värmepumpar från dessa tillverkare är av allra högsta kvalitet. Pumparna är späckade med finesser och dessa värmepumpar är anpassade till det svenska klimatet och kommer effektivt att värma upp din bostad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.